Beste allemaal,

Dit is bittere ernst en bedoeld als waarschuwing voor iedereen in Nederland. Momenteel worden in Nederland pakketjes bezorgd bij mensen die ze niet besteld hebben. De vaak platte pakketjes (games) worden ‘gewoon’ door de postbode in de brievenbus gestopt, je kunt ze dus niet weigeren. Op het pakje staat wel jouw adres, maar een andere naam (van een niet bestaand persoon). Later op de dag belt er iemand bij je aan die zegt dat hij/zij het pakketje komt ophalen. Deze persoon geeft als reden dat het pakketje door een vriend(in) is besteld, maar dat deze vriend(in) het huisnummer niet goed heeft doorgegeven. GEEF HET PAKKETJE NIET MEE!!! Geef je het pakketje wel mee, dan ontvang JIJ na enige tijd een betalingsherinnering van de afzender, jij bent dan blijkbaar aansprakelijk voor de kosten… Vertel de afhaler dat je eerst contact opneemt met de afzender van het pakketje. De afhaler zal zonder morren vertrekken. Trap er dus niet in, ook al komt de afhaler geloofwaardig en overtuigend over… Ook de politie waarschuwt geen onbestelde pakketjes af te geven aan vreemden! Neem dus contact op met de afzender van het pakketje om het te retourneren en meld dit dan bij de politie op telefoonnummer: 0900 8844. Blijf op je hoede en geef geen onbestelde pakjes mee aan vreemden, dan is het snel afgelopen met deze laffe manier van frauderen!
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Dit mailtje werd me toegestuurd door een vriendin met de mededeling erbij dat ze iemand kent die het meegemaakt heeft……..Nou, ik weet niet hoor, je krijgt zo allerhande waarschuwingen toegezonden en ik weet niet wie er het meeste fantasie heeft, de opsteller van de brief of een eventuele misdadiger. Enfin; ‘Baat het niet dan schaadt het niet’.
De groeten. Houdoe.
Advertenties

Over J@n.

't Is me toch wat allemaal;-)) Mijn bedoeling is het dus helemaal niet om hoogdravende blogs te schrijven, maar enkel en alleen maar om de mensen die me bezoeken te vermaken en een glimlach is mijn beloning. Dus puur voor het vermaak met een enkele keer een ernstige noot moet ook kunnen.

»

 1. miss Marple schreef:

  Dank je wel voor de waarschuwing Jan. Een gewaarschuwd mens….telt tenslotte voor twee.
  Groetjes, Mar

  Like

 2. ɐpuıןǝɯɯǝ schreef:

  Nou, dat is nog eens toevallig…dit berichtje heb ik toevallig gisteren ook gelezen! Het is dat wij veel bestellen en thuisbezorgd krijgen. Zo weten we dat iemand helemaal niet kan weten dat er hier iets bezorgd zou zijn dat eigenlijk bij hen terecht moest komen. Maar hoeveel mensen weten niet dat dit niet kan? Pfff erg hoor, men verzint ook steeds weer iets nieuws he….

  Like

 3. bedankt Jan, goed dat we op de hoogte zijn, fijne dag verder

  Like

 4. Leo's mening schreef:

  Dit berichtje komt van overal en nergens op mij af. Geen idee of het ergens zo is toegepast, in ieder geval zijn we nu wel gewaarschuwd voor een nieuwe truc uit het gamma van het dievengilde dat steeds weer creatief genoeg is om ons normale burgers een pootje uit te draaien…

  Like

 5. Suske schreef:

  Gewoon dat pakje op zijn kop slaan en dan de deur tegen zijn neus. Bij mij moeten ze dit niet probleren. Bedankt voor deze tip alvast. wat in NL kan kan in B ook.

  Like

 6. roadlaura1969 schreef:

  Hoi J@n , dit mailtje circuleert al een tijdje rond, maar ik zeg maar zo men kan niet vaak genoeg gewaarschuwd worden voor deze fraude praktijken,dus dank je wel 🙂

  Beter 1 x teveel dan te weing (Y)

  Like

 7. rietepietz schreef:

  Ik heb het mailtje ook al eens ontvangen en opletten kan nooit kwaad .Ik neem alleen pakjes aan voor buren die ik van naam ken en álles dat hier aan reclame of “vreemd binnen komt gaat retour afzender !

  Like

 8. VoorHetBlogGezet schreef:

  Bedankt voor de waarschuwing! Fijn weekend, groetjes Ria

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s