imagesHet is kinderlijk eenvoudig om de tralies voor celramen van gevangenissen in Nederland te verwijderen. Gevangenen hebben volgens De Telegraaf genoeg aan een schroevendraaier, omdat de tralies met gewone schroeven zijn vastgemaakt. Dat schrijft de krant vrijdag. Het mankement zou volgens De Telegraaf aan het licht zijn gekomen door de ontsnapping van moordenaar en verkrachter Peter H. twee weken geleden uit de gevangenis in Vught. De misdadiger kon de tralies van zijn cel losmaken omdat ze niet met speciale bouten of anti-inbraakschroeven waren vastgezet. Medewerkers van de Dienst Justitiële Inrichtingen stellen dat overal in het land gebruik wordt gemaakt van normale schroeven. “Tot nu toe heeft dat nooit problemen gegeven. Maar als je lang genoeg nadenkt over ontsnappingsmogelijkheden, dan kom je een keer op deze mogelijkheid”, zegt een medewerker van de gevangenis in Vught. De Rijksgebouwendienst, eigenaar van alle gevangenissen, wil niet op de berichten reageren. Naar de ontsnapping van H. loopt nog een officieel onderzoek. Hij werd na zijn vlucht nog binnen de poorten van de gevangenis gepakt

 

Houdje.

Advertenties

Over J@n.

't Is me toch wat allemaal;-)) Mijn bedoeling is het dus helemaal niet om hoogdravende blogs te schrijven, maar enkel en alleen maar om de mensen die me bezoeken te vermaken en een glimlach is mijn beloning. Dus puur voor het vermaak met een enkele keer een ernstige noot moet ook kunnen.

»

 1. datzalwel schreef:

  ?????? dat zijn de deskundigen , in een gewoon huis komt de politie kijken of je genoeg sloten hebt voor een inbraakvrije woning.

  Like

 2. Blog Zonder Naam schreef:

  Geen speciale bouten of anti-inbraakschroeven om de tralies vast e zetten? Het zal wel weer op de crisis en de bezuinigingen geooid worden.

  Like

 3. giselzitrone schreef:

  Einen schönen Tag lieber Jan,der Arme aber er möchte raus.Gehe ja zur Reha bis dann in drei Wochen alles liebe für dich.Gislinde

  Like

 4. Hans schreef:

  Eigenlijk verbaast het me niet, dat kan alleen in Nederland.
  Zeker weer flink geknepen bij de uitbesteding van de bouw.
  Ja, als je gevangen zit heb je de hele dag de tijd om na te denken hoe te ontsnappen. Hans

  Like

 5. rietepietz schreef:

  Het werd gedaan omdat dat minder kosten met zich meebracht wanneer er geschilderd moet worden, ze kunnen dan de boel demonteren en meenemen ! Het ontbreekt er nog aan dat men een A 4tje neerlegt met het hoe en waarom plus een schroevendraaier.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s