Het zit er weer op voor dit jaar; de vierlandenrit 2013.

Voor hen die het nog niet weten zal ik het nog eens uitleggen:

Het is een tweedaagse autorit door vier landen en wel Nederland, België, Luxemburg en Duitsland, waarbij we een route moeten volgen waarvan we een omschrijving hebben gekregen bij de start. Eigenlijk is het zo simpel als iets, je hoeft alleen maar te doen wat er in je boekje staat. Nou hebben ze het wel wat moeilijker gemaakt, je moet namelijk een gemiddelde snelheid van 40 km/h rijden en dat wordt gecontroleerd door posten waarvan je tevoren niet weet waar die staan. Elke minuut die je te vroeg of te laat bij zo’n post klokt krijg je een strafpunt en er zijn per dag ongeveer 20 controleposten. We rijden ongeveer 350 km per dag en we overnachten een keer in de buurt van het eindpunt in het Duitse Schweich aan de Moezel.

Enfin, nou weet je zo’n beetje hoe het gaat, er nemen ongeveer 200 auto’s deel aan de rit en ook nog een aantal motoren, dus het is een hele organisatie, die verzorgd wordt door EMAC Eindhoven. Wij doen mee met een groepje van 5 auto’s van vrienden en familieleden, dus met 10 personen.

Zaterdag was het een prachtige dag om te rijden, alleen voor de controleposten was het wel wat fris. De rit verliep voorspoedig door de mooie streken als de Ardennen en de Eiffel en dan hoofdzakelijk over kleine landweggetjes en door kleine dorpjes. Ook wat de strafpunten betreft liep het voorspoedig, ik bedoel dat we er weinig vingen.

In Luxemburg werden we nog wel aangesproken door een patrouille van de politie, die vroeg of we een rally aan het rijden waren, ze waren namelijk door verschillende mensen gebeld dat er zoveel ‘Hollanders’  rondreden. Dat heb ik maar heel snel ontkend, anders zouden ze wel eens onvriendelijk kunnen worden en dat waren ze nu gelukkig niet, hij wenste ons nog: “Gute fahrt”.

De tweede dag was wat het weer betreft een stuk minder, maar in de auto heb je er niet zoveel last van. Ook toen verliep de rit niet echt slecht, hoewel we wel wat meer pech hadden en hier en daar ook wel wat geluk. We hebben tussen onze familie/vriendenequipes ook nog een wedstrijdje in de wedstrijd, wie het er het beste vanaf brengt. Zoals andere jaren waren wij niet de besten, maar onze dochter met haar vriend deze keer wel en wij hebben waarschijnlijk van deze groep de tweede plaats gehaald. Ons aantal strafpunten was voorlopig over twee dagen 27, maar daar zullen er nog wel wat bijkomen want wat ik nog niet heb verteld is dat er onderweg een verborgen camera staat die optekent of je te vroeg voorbij komt en ook hier krijg je voor elke minuut te vroeg een strafpunt, te laat mag wel.

Dus het was weer een hele plezierige rit en nou maar weer snel naar volgend jaar, het weekend na Pinksteren.

De groeten. Houdje.

Advertenties

Over J@n.

't Is me toch wat allemaal;-)) Mijn bedoeling is het dus helemaal niet om hoogdravende blogs te schrijven, maar enkel en alleen maar om de mensen die me bezoeken te vermaken en een glimlach is mijn beloning. Dus puur voor het vermaak met een enkele keer een ernstige noot moet ook kunnen.

»

 1. geniet van deze prachtige zonnige dag Jan, groetjes Greetje

  Like

 2. Inge schreef:

  Het was in ieder geval weer een hele leuke tocht. Wel grappig die verborgen controle punten maakt het extra spannend, net als die maximale snelheid….

  groeten Inge

  Like

 3. Billy schreef:

  het lijkt me bijzonder spannend en aangenaam om zo’n rit mee te maken, J@n. En jullie hadden ook wel mooie streken om door te rijden. Proficiat met de behaalde plaats!

  Like

 4. datzalwel schreef:

  Het was een hele mooie route en een gezellige avond met hilarische momenten tijdens het napraten en lekker eten. Ik kijk al weer uit naar volgend jaar als alles goed gaat.
  Groetjes.

  Like

 5. rietepietz schreef:

  Ik heb nog aan jullie gedacht, je was betrekkelijk weinig online te vinden en ik dacht al dat het wel eens tijd kon zijn voor deze rit !
  Mooi resultaat in jullie prive wedstrijd en dan nog een fijn weekend als bonus ,wat wil een mens nog meer !

  Like

 6. oma schreef:

  Ha Jan,

  Dat is een gezellige toch door een leuke omgeving.
  Gemiddelde is natuurlijk lastig te bepalen.
  Misschien was men in Luxenburg bang voor een Hollandse invatie.
  Het gaat om het spel jan. oma

  Like

 7. Leo's mening schreef:

  IK weet dat je dit elk jaar doet J@n. Knap hoor, want het vraagt veel gteduld en inzicht om toch vooral maar niet te snel te rijden. 40km/u is mij net even te weinig hoor…haha! Maar wel zuinig…Heb je een deel op de accu’s gereden?

  Like

  • J@n. schreef:

   Dat gaat vanzelf Leo, als je langsaam rijdt.
   Trouwens 40 km is in de heuvels met z’n haarspeldbochten wel degelijk hard en als je uit de route bent gereden dan gaat het soms heel veel harder om de verloren tijd in te halen!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s