Het blogje van Rietepietz laatst, deed me denken aan iets wat me al langer dwars zit en dat is de hoogte van de verkeersboetes. Die zijn voor iedereen gelijk, dus iemand met een klein inkomen moet braaf zijn, want die kan een verkeersboete niet betalen, zeker tegenwoordig niet en iemand met een groot inkomen kan in feite doen wat hij wil. Als het eerlijk was zou iemand met veel geld meer moeten betalen. Het is nou eenmaal zo dat iemand met een maandinkomen van € 800,- meer gedupeerd wordt met een boete van € 250,- dan iemand met een maandinkomen van € 8000,-.

Zelfs als je die boete evenredig verhoogt, dus dan zou het voor die rijke € 2500,- zijn, dan nog is het verschil ten nadele van het lage inkomen duidelijk. Overigens hebben ze dit systeem al in sommige Scandinavische landen als ik goed ben geïnformeerd. Gegarandeerd dat het verkeer er veiliger van zou worden, want een mens is nou eenmaal het hardst te raken in zijn portemonnee.
Nog een hele fijne dag verder en rijd voorzichtig. Houdoe.

Advertenties

Over J@n.

't Is me toch wat allemaal;-)) Mijn bedoeling is het dus helemaal niet om hoogdravende blogs te schrijven, maar enkel en alleen maar om de mensen die me bezoeken te vermaken en een glimlach is mijn beloning. Dus puur voor het vermaak met een enkele keer een ernstige noot moet ook kunnen.

»

 1. miss Marple schreef:

  Ben het helemaal met je eens Jan! En die rijke stinkerds rijden in de duurste auto’s die giga snel zijn. Die mogen ze wat mij betreft forse boetes geven! Laten die de kas maar flink spekken! 😉

  Groetjes, Mar

  Like

 2. oma schreef:

  Ha Jan,

  Ben het met je eens, er zijn mensen die finacieel boven de wet staan en daar ook het passende voertuig voor hebben. oma

  ot, de zeezenders waren idd commerciële zenders, hun eerste doel was geld verdienen en “vrije radio”, toen vondt men dat niet zo erg.
  Nu denk ik daar ook heel anders over, denk maar aan de nutteloze onderbrekingen op tv en radio.

  Like

 3. Billy schreef:

  voor mij mag zo’n systeem hier ook wel ingevoerd worden, J@n
  Het zou toch een stuk eerlijker zijn

  Like

 4. Emmelinda schreef:

  Maar ja, dat vind ik ook van prijzen in de supermarkt en noem maar op. Wat betreft boetes heb je het nog zelf in de hand. Offe…voet zullen we maar zeggen. Niet te hard het pedaal intrappen en regels volgen. Maar in sommige gevallen (ziektekostenverzekeringen, opleidingen voor je kinderen…noem maar op) heb je geen keuze 😉

  Like

  • J@n. schreef:

   Wat die sociale verzekeringen betreft heb je natuurlijk gelijk Emmelinda en vóórdat de privatisering alles asocialer heeft gemaakt was er nog wel wat nuance.
   Wat die boetes betreft komt het er nu op neer dat de minderdraagkrachtigen wel braaf blijven en de rijken zich uit kunnen leven. Dat is weliswaar van alle tijden, maar in het verkeer zou het toch aan banden gelegd moeten en kunnen worden.

   Like

 5. goede morgen Jan,
  ben het helemaal met je eens, van mij mogen ze dit systeem invoeren…
  Fijne zonnige dag

  Like

 6. datzalwel schreef:

  En zeker is het oneerlijk omdat de lonen wel % gewijs verhoogd worden.
  Groetjes.

  Like

 7. oma schreef:

  Ha Jan,

  eigenlijk gek, maar voor hard lopen of fietsen krijg je geen bekeuring. oma

  Like

 8. sillymetalking schreef:

  Niet mee eens. Te hard rijden is te hard rijden. Dat geldt voor iedereen. En ik rijdt best vaak achter heel oude autotjes die veel te hard rijden! Dan vraag je er toch zelf om? Ik probeer al jaren geen boetes meer te krijgen en misschien rijdt ik daarom in een auto geheel naar mijn tevredenheid (ik bespaar) Terwijl die ander misschien wel heel vaak een bekeuring krijgt, en het totaal wel op 3000 euro per jaar ligt? Als je dat opzij legt, dan spaar je voor een leuk autotje toch?
  En uiteindelijk gaat het erom dat je je gewoon aan de regels houdt! Hoe dik je portemonnee ook is! Het maakt de weg veiliger, ook voor mijn kinderen!

  Like

  • J@n. schreef:

   Echt silly, bedankt voor de reactie maar mij gaat het er om dat een boete van € 250,- voor een minima een ramp is en voor een rijke een fooi, waarmee gezegd wil zijn dat de verhoudingen in dit land wel erg scheef liggen, want wie maakt er nou nooit een overtreding?

   Like

 9. Blog Zonder Naam schreef:

  Wordt mini-ster in het volgend kabinet! (ouderen moet nu toch veel langer doorwerken, dan geef je meteen helemaal het goede voorbeeld)

  Like

 10. rietepietz schreef:

  Hoe kan dit logje nou aan mijn aandacht ontsnapt zijn …. !
  Je hebt natuurlijk hélemaal gelijk !
  In het huidige systeem kan “de meneer ( of mevrouw)” met het hoge inkomen zich permiteren om maling aan de regels te hebben .
  Ze kwakken de auto neer waar ze willen want ze hébben al een x bedrag aan bekeuringen ingecalculeerd en liggen daar zéker niet wakker van ,gewoon onkosten die erbij horen .

  Een zelfde oneerlijkheid zie je bij het vakantiegeld ,nu krijgt iedereen 8% van het jaarloon en dat betekend dat iemand met een laag inkomen niet eens een vakantie in eigen land kan betalen omdat het bedrag daarvoor te laag is .Aan de andere kant kan iemand met een dik salaris ,die tóch al makkelijker een vakantie kan betalen óók nog eens een mega bedrag aan vakantie geld .
  Eerlijker zou zijn dat iederéén . een zelfde bedrag krijgt en dan een bedrag waarvan je een “gewone”vakantie ook kan betalen ,luxe hoeft niet !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s